HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Malta & Gozo - program v Deželo malteških vitezov

Hotel 3* ali 4* v Bugibbi

Namestitev: hotel 3* ali 4* v Bugibbi
Storitev: 5 dni / 4 nočitve, letalo, let. takse, transferji, ogledi, vstopnine, slov. vodenje, polpenzioni
Odhod iz: Ljubljana

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.
Zaradi dnevne menjave cen možna odstopanja. Točno ceno vam bomo posredovali s ponudbo. Če ni drugače označeno je cena po osebi pri dveh polno plačanih osebah v sobi.

1. DAN  (sreda): SLOVENIJA –- MALTA – VALLETTA – BUGIBBA (nočitev)
Zgodaj zjutraj se dobite na letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana, od koder boste poleteli na Malto. Po pristanku na mednarodnem letališču Malta, bo sledila vožnja do Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva angležev ter arabske kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste kokatedralo Sv. Janeza (UNESCO, vstopnina vključena), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obzidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehod po obzidju ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljene tržnice, kjer je ogromno kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Vožnja do hotela, prijava in nočitev.

2. DAN (četrtek): MDINA -RABAT – TA’ QALI (zajtrk, nočitev)
Po zajtrku se bomo zapeljali do stare prestolnice Malte, Mdina – danes imenovana »Tiho mesto« (Silent city) bo očarala vsakogar. Mogočno obzidje varuje v svoji sredi bogato baročno umetnost, eminentne palače iz 18. stoletja, kjer so sedaj butični hoteli, ki gostujejo svetovne zvezde ter stolnico sv. Pavla. Sprehodili se boste po ulicah si ogledali nekaj znamenitosti ter si po želji privoščil rezino najboljše čokoladne torte na Malti. V sosednjem Rabatu boste poizkusili še najboljše pastizzije na otoku (prigrizek) in si ogledali še katakombe. Ustavili se bomo tudi v vasici obrtnikov Ta’ Qali, kjer bomo lahko pri svojem delu opazovali številne obrtnike, zlatarje, steklarje,…. Vrnitev do hotela in nočitev.

DAN (petek): GOZO – ODISEJEV OTOK (zajtrk, nočitev)
Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, močno povezan z grško mitologijo. Malta je sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenega in divjega – otok Gozo. Le-ta je z Malto povezan s trajektom. Za začetek si boste ogledali vhod v jamo Calypso (jama je zaprta za oglede zaradi nevarnosti), kjer naj bi boginja Calypso 7 let v ujetništvu zadrževala Odiseja, pot boste nadaljevali do bazilike Ta Pinu, kjer so čudoviti mozaiki, delo slovenca patra Rupnika.  Očaralo vas bo »notranje morje« pri Dwejri, kjer je bilo nekoč čudovito Azurno okno in kjer so snemali serijo Igre prestolov. Ustavili se bomo tudi na ogledu delavnic domače in umetnostne obrti, kjer boste imeli možnost poizkusiti in nakupiti njihove produkte. Postanek v glavnem mestu Goza, Victoriji, kjer se boste sprehodili po mogočnem obzidju. Po ogledih boste imeli nekaj prostega časa za pozno kosilo in mogoče tudi pomočili noge v morje v zalivu Xlendi, eni najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan se boste vrnili na trajekt ter se odpeljali do vašega hotela, lahko si boste privoščili skok v bazen ali morje. Nočitev.

4. DAN (sobota): BUGIBBA (zajtrk, nočitev)
Po zajtrku sledi prosto, za kopanje in samostojne oglede. Nočitev.

5. DAN (nedelja): BUGIBBA – PALAČA VERDALA – HAĐ DINGLI – MARSAXLOKK-BUGIBBA (zajtrk)
Po zajtrku sledi vožnja na jug otoka mimo Verdala palače in vrtov Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.st kot lovišče velikih mojstrov in malteških vitezov, saj je okolica še edini ohranjen primarni gozd na Malti. Kasneje je služila kot zapor, tovarna svile, celo bolnišnica. Sedaj je državna poletna rezidenca, ki je v preteklosti gostila svetovne pomembneže, predvsem angleške kralje in kraljice, pa tudi Jospia Broza Tita.  Vožnja vas bo vodila do najvišje točke na Malti, klifov Dingli, od koder se odpira čudovit pogled na južno obalo otoka, zaščiten otoček Filfla, ki je bil nekoč testni poligon britanskih bombnikov, danes pa rezervat ptic.  Vožnja do megalitskih templjev Hagar Qim, (UNESCO, vstopnina vključena), ki spadajo med najstarejša verska svetišča na Zemlji. V Marsaxxlokku boste občudovali številne pisane ribiške čolne »Luzzu« in uživali ob morju. Vožnja do letališča in popoldan polet do Ljubljane.

Cena na osebo v hotelu 3*S zajtrk:
589  € pri minimalno 45 potnikih
599  € pri minimalno 40 potnikih
609  € pri minimalno 35 potnikih
619  € pri minimalno 30 potnikih

Cena na osebo v hotelu 4*S all inclusive:
799  € pri minimalno 45 potnikih
809  € pri minimalno 40 potnikih
829  € pri minimalno 35 potnikih
839  € pri minimalno 30 potnikih

DOPLAČILA v agenciji:
enoposteljna standard soba 110€
polpenzion v hotelu 3* 10€ na osebo na dan

Cena vključuje:
- Povratni letalski prevoz z letališkimi pristojbinami, let iz Ljubljane
- Vključeno 23kg oddane prtljage ter ročna prtljage
- Avtobusni prevoz po programu na Malti in Gozu,
- 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* ali all inclusive (vse vključeno) v hotelu 4*
- Slovenski vodnik
- 3 dni lokalno vodenje,
- Zunanje oglede po programu,
- Povratni trajekt na Gozo,
- Vstopnine: sostolnica Sv. Janeza, tempelj Hagar Qim, katakombe
- Pastizzi prigrizek,
- Ekološka taksa,
- Osnovno nezgodno zavarovanje,
- Stroške organizacije in DDV.

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Pozdravljeni,
vabimo vas, da obiščete naš novi spletni portal:
NOVI PORTAL

X