Pripravljam termine...

loading

Tukaj lahko omejite prikaz

Samo slovenski organizatorji
Iskanje po imenu hotela
Število odraslih
Starosti otrok
*starosti ob nastopu potovanja
1. otrok starost
2. otrok starost
3. otrok starost
Trajanje
Soba
Storitev
  • prikaži vse storitve
  • Nočitev
  • Nočitev z zajtrkom
  • Polpenzion
  • Polni penzion
  • All Inclusive
  • Ultra All Inclusive
Kategorija (min. zvezdic)
  • Prikaži vse
Omejitev po ceni (max. cena)

Uporabi filtre
Dodatni parametri iskanja

Last minute Sharm El Sheikh počitnice

Večno priljubljen Sharm el Sheikh

loading
Pripravljam ponudbo...
Sharm el Sheikh je tudi med Slovenci vse bolj priljubljena turistična točka, saj si je oddih v tem egipčanskem mestu na samem jugu Sinajskega polotoka možno zagotoviti že za precej zmerno ceno. Sharm el Sheikh je postal stalnica vseh slovenskih turističnih agencij, tako so vedno na voljo različni aranžmaji – od »all inclusive« počitnic v hotelu s petimi zvezdicami do cenovno ugodnih »last minute« ponudb. Sharm el Sheikh, ki mu pravijo tudi Mesto miru, se precej razlikuje od preostanka Egipta, saj ima Sinaj svojevrstne značilnosti – puščavski polotok dež ne namoči tudi po celo leto, zato so se tu oblikovale čudovite puščave z visokimi sipinami. Zrak je večinoma vroč in suh, le v poletnih mesecih se v njem nabere nekaj vlage.

Sharm el Sheikh - razvoj

Sharm el Sheikh se je začel razvijati pred približno štiridesetimi leti – do takrat je bila to zgolj majhna beduinska vasica, v kateri ni živelo nič več kot 100 ljudi. Razvoj se je pospešil, ko so Sinajski polotok zasedli Izraelci, in danes ima mesto preko 10.000 stalnih prebivalcev, temu pa je potrebno dodati še množice turistov, ki ga obiščejo vsako leto.

Kaj ponuja Sharm el Sheikh?

Večino turistov privabijo plaže, polet tega pa se odločijo tudi za potapljanje, safari, vožnjo s štirikolesniki, jezdenje kamel in konjev … Vse to vam ponujajo kar tamkajšnji hotelski kompleksi. Ker živijo bolj kot ne od turizma si za goste izjemno prizadevajo in zato za njihovo počutje lepo poskrbijo. Življenje znotraj hotelskih kompleksov kaže čisto drugo resnico o pokrajini in ljudeh kot je v resnici. Vse je lepo urejeno in zeleno, deluje kot raj na Zemlji, a to je idila samo za turiste. Življenje tamkajšnjih uslužbencev še zdaleč ni tako idilično. Garajo za nizke plače z nasmeškom na obrazu, a prav ta odnos in uslužnost nas vleče v Sharm el Sheikh vedno znova in znova.