HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)
Ne spreglejte:
Silvestrovanja Hrvaška in Slovenija Malta za novo leto iz Ljubljane Apartmaji na HRVAŠKEM Zelenortski otoki zima in pomlad Družinske počitnice Last Minute Zimski Egipt iz Ljubljane Egipt - Marsa Alam iz Gradca
eObvestila
Nikoli ne spreglejte naših najboljših ponudb!
Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Potovanja in izleti


Potovanje na Japonsko, obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 dniTERMINI IN CENE
Odhod: 24.03.2020, 12 dni, cena: 2.775,00 EUR, opomba: min. 18 potnikov
Odhod: 22.04.2020, 12 dni, cena: 2.775,00 EUR, opomba: min. 18 potnikov

1. dan: LJUBLJANA-TOKIO (polet s presedanjem)
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Tokiu.

2. dan: TOKIO (transferji cca 80km, 1,5 ure)
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel. Namestitev in nočitev.

3. dan: TOKIO (peš, metroji)
Zajtrk. Jutro bomo pričeli povsem japonsko, saj bomo mesto odkrivali v kombinaciji lokalnih avtobusov, metrojev in vlakov. Najprej se bomo oglasili na treningu pri sumo borcih. To je seveda zelo pomemben del japonske kulture, zato obstaja tudi možnost, da bo trening iz kakršnegakoli vzroka potekal za zaprtimi vrati in nam bo dostop onemogočen, a vsekakor se bomo potrudili, da boste priča tem junaškim orjakom med njihovimi pripravami. Sledil bo obisk najstarejšega mestnega templja Asakusa Kannon. Sedanja podoba templja ni originalna, saj je bil tempelj uničen v zračnih napadih 1945, kar danes stoji tu pa je verna kopija zgrajena leta 1958. Po ogledih se bomo sprehodili še po Nakamise nakupovalni ulici, ki je najstarejša tovrstna ulica v deželi. Malce prosto za samostojne aktivnosti, lahko si boste privoščili tudi kakšno japonsko kosilce. Nato še obisk sake plaze, kjer se bomo seznanili s pomenom in tudi okusom japonske močne kapljice, brez tega obisk Japonske vsekakor ni ta pravi. V kolikor bo čas dopuščal še skok na največjo ribjo tržnico. Za konec pa sprehod po Akihabara četrti, kjer se dogaja vse mogoče. Živahna in močno okrašena četrt elektronike, ki obiskovalca pritegne. Priča bomo zanimivo oblečenem strežnem osebju, animiranim likom, po želji boste lahko izkusili tudi manga cafe… Nazaj v hotel in nočitev.

4. dan: TOKIO-NIKKO-TOKIO (hitri in regularni vlaki, metro, peš)
Po zajtrku se bomo odpravili do Nikka, mesta svetišč in lepih pejsažev, ki je zablestel v času Tokugawa šogunata. Silno privlačnost in umirjenost mu dajejo tudi pokončne cedre, v Nikku pa je na voljo za občudovanje kar avenija cedre. Obiskali bomo Toshogu, šintoistično svetišče, posvečeno ustanovitelju Tokugawa šogunata - Tokugawa Iyeasuju. Kar pet zgradb kompleksa ima status nacionalnega zaklada, poleg tega sta tu še dva samurajska meča s podobnim statusom. A morda najbolj privlačen je celoten ambient, katerega soustvarjata podoba narave in stare arhitekture. Nadaljevali bomo na prav tako idiličen most - sveti most Shinkyo, v tradicionalni japonski podobi in barvah. Nato pa na odkrivanje bogastva narave na naši poti do jezera Chuzenji, ko bomo zavijali skozi ostre zavoje Nihon romantične ceste. Zaradi svojih pejsažev je to gotovo prava prispodoba. Naš cilj bo tudi lep slap Kegon s svojimi 97 metri padca. Lepo idilo dneva bomo zaključili s transferjem nazaj v naš tokijski hotel. Nočitev.

5. dan: TOKIO-HAKONE (transferji cca 120km, 3 ure, ladja, vzpenjača, peš)
Zajtrk. Glavnino prtljage bomo poslali v naš hotel v Kyotu, mi pa se bomo podali na odkrivanje še enega podeželskega bisera - Hakone. Hakone je poimenovan po ognjeniku, kateri je zadnjič izbruhnil leta 1170. A njegov najaktivnejši del je še vedno burno aktiven na vsakodnevni ravni. Preko ognjenika Owakudani se bomo zapeljali z gondolo, na koncu vožnje pa nas bo čakalo lokalno kosilo. Z gondole se ob jasnen vremenu odpira veličasten pogled na mogočni Fuji, vsekakor pa je posebna atrakcija pogled z višine na žveplove zračnike ognjenika. Morda bo kdo želel poskusiti tudi lokalno posebnost. V ognjeniku žvepleno kuhana jajca. Po samopostrežnem kosilu se bomo odpravili še na krajšo slikovito vožnjo po kraterskem jezeru Ashi, ki je hkrati ena najboljših točk za opazovanje gore Fuji. Ob jasnem vremenu nam bo ravno tu uspela najboljša fotografija Fujija. Še kratek sprehod po glavni ulici Hakoneja in nato namestitev v hotelu. V hotelu (ryokan) se bomo lahko prepustili uživanju, saj hotel nudi idilično namestitev sredi pristne narave, ima onsen - topli vrelec in kopeli, morda se bo kdo hotel odeti v značilno japonsko oblačilo yukata (poletni kimono) in se zliti z okolico. Tudi naša današnja večerja bo nekaj prav japonskega, saj si bomo privoščili kaiseki - večerjo z multi japonskimi jedmi, ki nam bodo všeč tako vizualno kot seveda tudi pri okušanju samem. Nočitev.

6. dan: HAKONE-KYOTO (gorski vlak, hitri vlak in metro, peš)
Po zajtrku se bomo z lokalnim avtobusom odpeljali do Odaware, presedli na hitri vlak (bullet train) za Kyoto in po dobrih dveh urah prispeli na naš cilj. Namestitev in zvečer možnost odkrivanja Kyota, ki ga je na moderni japonski zemljevid postavil šogun Ieyasu, ko je tu leta 1603 kot svojo Kjotsko rezidenco postavil grad Nijo. Nočitev.

7. dan: KYOTO (vlaki, avtobusi, peš)
Po zajtrku sledi odkrivanje Kyota. Najprej bomo obiskali svetišče Fushim Inari, tempelj boga riža, glavni tempelj blaginje, rodnosti, uspeha in prosperitete nasploh. S turističnega vidika je največja zanimivost pot rdečih vrat - torii, katere so v zahvalo po izpolnitvi želje dali postaviti uspešni poslovneži. Nadaljevali bomo do živahnega središča Nishiki market - tržnice s hrano, kjer bo po ogledu tudi nekaj prostega za samostojna odkrivanja ali kosilce. Nato bomo obiskali še budistični Kiyomizu tempelj, ki je bil med 20 finalisti izbora za novih 7 svetovnih čudes. Če bo čas dopuščal pa si bomo privoščili še ceremonial pitja čaja v Kodaijiju. Za konec še sprehod po zabaviščni četrti Gion, kjer se dogaja glavnina kyotskega živahnejšega dela dneva. Nazaj v hotel, nočitev.

8. dan: KYOTO-HIROŠIMA-KYOTO (hitri vlak, trajekt, regularni vlaki, peš)
Po zajtrku prevoz na železniško postajo. Vožnja s hitrim vlakom do Hirošime. Po prihodu v Hirošimo ogled najpomembnejših znamenitosti mesta: svetišče Itsukhusime na majhnem otoku Miyajima s slavnimi »plavajočimi vrati - tori« ter Spominski park in muzej žrtvam atomske bombe med II. svetovno vojno. Po ogledih z vlakom nazaj v Kyoto. Nočitev.

9. dan: KYOTO-OSAKA-TAKAYAMA (transfer cca 60 km, 1 ura, hitri in regularni vlak, peš)
Po zajtrku bomo svojo glavnino prtljage poslali proti letališču Narita Tokio, z manjšo ročno prtljago (nahrbtniki) pa se bomo podali naprej. Najprej si bomo na krajši panoramski vožnji ogledali Osako. Obisk gradu Osaka, ki je pravi arhitekturni biser in legenda med svojimi vrstniki. Gradnja japonskih gradov je nekaj prav posebnega in vsekakor je grad Osake prvorazredna atrakcija. Nato v četrt Shinsaibashi, kjer se nahaja glavna nakupovalna baza mesta in zadostno število restavracij, da se boste lahko malce podložili. Še postanek pri Umeda syke zgradbi, zagotovo eni najbolj prepoznavnih Osake, kjer ni moč zgrešiti podobe robotovih nog, kje se nahaja njegov zgornji del pa ne ve nihče. Sledil bo prevoz na postajo in vkrcanje na ekspresni vlak proti Takayami, s presedanjem v Nagoyi. Ob prihodu v Takayamo namestitev in nočitev.

10. dan: TAKAYAMA (peš, kolesarjenje)
Zajtrk. Privoščili si bomo ponovno užitek v podeželju. Obiskali bomo vasico Hida, kjer so na ogled idilične hiške japonskega podeželja, riževa polja in lepa scena narave. Na pot se bomo podali kar s kolesi, saj bo tako največ časa in priložnosti za lepe fotografije. Priložnosti bo dovolj tudi za kakšno tradicionalno kosilce. Nato pa bomo spoznavali še stari del mesta Sanmachisuji. Nazaj v hotel, kjer nas čaka tudi možnost namakanja v onsenu. Nočitev.

11. dan: TAKAYAMA-TOKIO (regularni in hitri vlaki, peš)
Zajtrk. Nato se bomo z našo lahko prtljago podali na zadnji del poti. Najprej z ekspresnim vlakom do Nagoye, kjer presedemo na hitri vlak do Tokia. Ob prihodu in dvigu naše glavne prtljage pa sledi prijava in polet proti domu. Obrok na letalu.

12. dan: TOKIO - LJUBLJANA (polet s presedanjem)
Nadaljevanje leta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.Obvezna doplačila
skupina 13-17 potnikov, cena: 170€
skupina 8-12potnikov, cena: 290€
, cena:
, cena:
, cena:
, cena:
, cena:

Doplačila po želji
Enoposteljna soba, cena: 799€
, cena:
, cena:
, cena:
, cena:
, cena:
, cena:


Cena vključuje
Povratno letalsko vozovnico in letališke pristojbine na relaciji Ljubljana-Tokio (oziroma okoliško letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke transferje ob pristanku in pred povratnim letom na Japonskem, vse oglede z angleško govorečimi lokalnimi vodniki v kombinaciji zasebnih prevozov in lokalnih prevoznih sredstev, hitri vlaki in regularni vlaki, metroji, 9 x nočitev z zajtrkom v zelo dobrih hotelih 3* z odlično lokacijo in zasebno kopalnico, 1x večerja in 1x kosilo, vse navedene vstopnine in spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja in osnovno zavarovanje z asistenco Coris.

Dodatno

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Opombe:
Cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 8. Napitnine niso vključene v ceno in se poravnajo vodniku na poti v znesku 60 €.

Cepljenje: Ni obvezno. Več na: www.zdravinapot.si

Vizum: Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben.

V Kolikor nam prevoznik potrdi polet iz okoliških letališč, potem je povratni transfer iz Ljubljane urejen in vključen v aranžma brez doplačila.
Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Pozdravljeni,
vabimo vas, da obiščete naš novi spletni portal:
NOVI PORTAL

X