Razpoložljivi termini:

Termin:
28.09.2023 - 02.10.2023
Trajanje: 5 dni
Cena: 1.219,00€

Program:

Islandija je prava zakladnica vikinških izročil. Sage so vpete v vsakdan te izjemne dežele ledenikov in ognjenikov, donečih slapov in umirjenega življenja. Največji vulkanski otok na svetu, ki so ga Vikingi poimenovali »Kljubovalni konec sveta«, obeta doživetje mogočne prvinske narave. Prostrana polja lave, blatni vrelci z brbotajočo vročo zemljo, vijugaste ledeniške reke, geotermalna kopališča,… To so razkošja, ki jih tu ponuja narava, in jih z besedami ni moč opisati. Še prav posebne podobe ponuja sever otoka, kjer skrivnostni Dimmuborgir po starodavnem verovanju predstavlja vrata v pekel, kjer čarobna vasica Husavik ponuja edinstveno izkušnjo opazovanja kitov in kjer mogočni slap Dettifoss že desetletja navdušuje filmske režiserje.

 

Zakaj izbrati to potovanje?

 • posebno letalo iz Ljubljane
 • prostrana polja lave
 • blatni vrelci z brbotajočo vročo zemljo
 • velikanski ledeniki
 • bruhajoči gejzirji
 • vijugaste ledeniške reke
 • geotermalna kopališča

 

28. 9. 2023 - ZAGOTOVLJEN ODHOD

 

 

Odhod: 28. 9. 2023
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Produkt: 98147

 

1.DAN: LJUBLJANA–AKUREYRI-GODAFOSS-SKUTUSTADIR-DIMMUBORGIR-NAMAFJALL-MYVATN

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Akureyri. Odpravimo se na  območje  jezera Mývatn, ki je danes zaščiteno kot naravni rezervat. Postanek pri slapu Godafoss, kar v prevodu pomeni “Slap bogov”. Sprehod po zanimivih psevdo-kraterjih Skutustadir, ki so nastali, ko je vroča lava tekla skozi močvirnato območje ter ustvarila izbruhe pare. Pot nas bo pripeljala do labirinta številnih fantastičnih formacij iz otrdele lave, Dimmuborgir, ki je predstavljal navdih več glasbenim skupinam. Sprehodili se bomo mimo zanimivih oblik, ki jih je ustvarila ohlajena lava in ki so v 2. sezoni serije Igra prestolov služile tudi kot prizorišče kampa Divježev. Ogledali si bomo geotermalno področje Namjafall v območju Krafla, znanem po številnih vulkanskih izbruhih med leti 1975−1984. V popoldanskih urah nastanitev na področju Mývatn in prenočevanje.

 

2.DAN: MYVATN (»DIAMANTNI KROG«: HÚSAVIK–TJÖRNES-ÁSBYRGI-DETTIFOSS | zajtrk

Po zajtrku prosto. Priporočamo celodnevni izlet Diamantni krog, na katerem bomo najprej obiskali znameniti Husavik. Mesto je doseglo svetovno slavo po uspehu aktualnega filma »Evrovizija – Zgodba o Ognjeni sagi«, je odlično izhodišče za opazovanje kitov. Tudi mi si bomo privoščili 3-urno plovbo z ladjo po zalivu, s ciljem doživeti ter posneti veličastne kite med plavanjem in drugimi vodnimi vragolijami. Iz Husavika bomo z vožnjo nadaljevali vzdolž čudovite obale polotoka Tjörnes do soteske Ásbyrgi z značilno obliko podkve. Izročilo pravi, da je soteska obliko dobila, ko je Odinov osemnožni konj Sleipnir tam pustil stopinjo. Zapeljali se bomo še do veličastnega in slikovitega slapu Dettifoss, ki, kar se tiče pretočnosti, velja za najmočnejšega v Evropi. Mogočni slap so med drugim uporabili tudi za kuliso med snemanjem filmskih uspešnic Prometej in Thor: temni svet. V Myvatn se bomo vrnili v poznih popoldanskih urah. Prenočevanje.

 

3. dan:  MYVATN –(»MYVATN BATHS«)-AKUREYRI

Po zajtrku odjava iz hotela. Možnost obiska naravnega kopališča Mývatn (doplačilo), kjer si boste lahko privoščili sproščujočo kopel v objemu geotermalne vode.  Mývatn domačini radi imenujejo tudi »Mala modra laguna«. Nadaljevanje vožnje v drugo največje Islandsko mesto Akureyri. Ob prihodu se bomo sprehodili skozi mestno središče ter obiskali moderno cerkev, delo znamenitega lokalnega umetnika Gudjona Samuelssona, čas pa bo tudi za foto postanek ob fjordu. Zaradi slikovite lokacije na koncu 60 km dolgega Eyjafjordur fjorda, ki je odlično izhodišče za izlete v bližnjo okolico, se mesto uvršča v sam vrh najbolj obiskanih točk na Islandiji. Ugodna mikroklima tu omogoča zelenje in bujno vegetacijo za tako severno geografsko širino. Posebna znamenitost mesta je tudi botanični vrt, kjer skoraj že v arktičnem krogu uspevajo sredozemske in celo afriške rastline. V popoldanskih urah nastanitev v okolici Akureyrija in prenočevanje.

 

4. DAN: AKUREYRI (»SEVERNA AVANTURA«: DALVIK-SIGLUFJORDUR-LANGHUS-HOLAR-GLAUMBAER) | zajtrk

Po zajtrku prosto. Možnost celodnevnega izleta »Severna avantura«. Za začetek obisk slovitega mesteca Dalvik, nato nadaljevanje vožnje do najbolj severne točke Islandije – ribiške vasi Siglufjörður. Mala vasica Siglufjördur, skrita pred severnimi vetrovi v istoimenskem fjordu, je v prvi polovici 20. stoletja postala prestolnica ribolova na slanike v severnem Atlantiku. Sprehod skozi vas je kot sprehod nazaj, v čas zlate ere slanikov Mestece obdaja spektakularna narava gora in fjordov. Naslednji postanek naredimo za ogled kmetije z islandskimi konji Langhus, kjer se bomo spoznali s čudovitimi živalmi. Občudovanja vredni kraji, pravljična narava in včasih groba pokrajina, so oblikovali ljubkega islandskega konja. Nadaljevanje vožnje v zgodovinsko vasico Holar, ki velja za pravo islandsko trdnjavo katolištva. Postanek za osvežitev in  nadaljevanje z vožnjo do kompleksa Glaumbaer. Postanek za ogled zunanjosti starih tradicionalnih Islandskih hišk, kritih z rušo. Povratek in prenočevanje.

 

5. DAN: AKUREYRI (»FOREST LAGOON«)-LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku odjava iz hotela in prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. Možnost obiska nedolgo nazaj odprtega geotermalnega kopališča Forest Lagoon (doplačilo). Gre za velik kompleks v gozdu Vadlaskogur s številnimi objekti, ki so kot nalašč za sprostitev, vključno z neskončnimi bazeni, bari, savno, hladno kadjo in restavracijo. Geotermalna voda vsebuje številne zdravilne lastnosti, ki so dobre za kožo. Pozimi je to odličen kraj za občudovanje severnega sija na Islandiji, v jeseni pa se lahko sprostite pod polnočnim soncem. V poznih popoldanskih urah vožnja do letališča Akureyri in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

 

V ceno je vključeno:

 •  letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusni prevozi po programu,
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotelu/penzionu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • celodnevni izlet »Pravljična dežela«,
 • ogled Akureyriya,
 • avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče,
 • slovensko vodenje,
 • organizacija potovanja in DDV.

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 •  enoposteljna soba 349 EUR,
 • poldnevni izlet v Myvatn laguno: odrasli 99 (otroci do 12. let 79 EUR),
 • izlet Severna Avantura 89 EUR (otroci do 12. let 79 EUR),
 • izlet Diamantni krog 159 EUR (otroci do 12. let 139 EUR),
 • izlet Forest Lagoon 79 EUR (otroci do 12. let 59 EUR),
 • 2x doplačilo za večerjo v hotelu v Myvatnu 120 EUR,
 • doplačilo za skupino do 40 oseb 60 EUR

 

Popusti ob prijavi: 

 • Otroci do 2.leta z dvema odraslima osebama potujejo brezplačno (brez ležišča), 
 • Otroci od 3. do 11. leta z dvema odraslima osebama imajo 10% popust, 
 • Otroci do 12.leta imajo posebne cene za fakultativne izlete

 

Morebitno doplačilo za gorivo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21 dni pred odhodom

 

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Povpraševanje

Nosilec prijave povpraševanja:

Ostali udeleženci potovanja: