Razpoložljivi termini:

Termin:
30.04.2024 - 11.05.2024
Trajanje: 12 dni
Cena: 2.999,00€

Program:

Doživite svet, kjer se prepletajo starodavne tradicije in moderni izumi, kjer lahko doživite vrvež večmilijonskega mesta in umirjeno spokojnost odročnega podeželja. V deželi jutranjega miru se sprehodite med slamnatimi strehami podeželskih vasic, obiščite samotne budistične templje v objemu gora in občudujte edinstveno naravo vulkanskega otoka Jeju. Izgubite se med stojnicami ribjih tržnic in v barvah mestnih četrti Busana, stopite v preteklost na ulicah Gyeongjuja in zaplešite pozno v noč ob melodijah K-popa v Seoulu.

VRHUNCI POTOVANJA:

 • Začutite utrip milijonskega mesta Seoul
 • Obiščite demilitarizirano cono in pokukajte v Severno Korejo
 • Spijte kavo v Gangneungu in se zapeljite s panoramskim vlakom
 • Izkusite tradicionalni način življenja v 600-letni vasici Andong Hahoe
 • Raziščite staro prestolnico Koreje – Gyeongju
 • Izgubite se v barvah in okusih obmorskega Busana
 • Občudujte spektakularno naravo otoka Jeju

Čas potovanja: 12 dni / 9 nočitev

Najmanjše št. potnikov: 10

Produkt: 71912JK

 

1. dan: LJUBLJANA – EVROPA – AZIJA | obroki na letalu

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali na enem od okoliških letališč) in polet v Seoul s prestopanjem.

 2. dan: AZIJA – SEOUL |obroki na letalu

Po opoldanskem pristanku v Seoulu, kjer nas prevzame vrvež prestolnice, se začne naše spoznavanje Južne Koreje. Z več kot 10 milijoni prebivalcev velja za eno največjih mest na svetu. Seoul je živahno in moderno mesto, ki se ponaša s privlačno mešanico sodobne arhitekture, vrhunskih tehnologij, bogate zgodovine in razgibanega kulturnega in družabnega življenja. Po kratki osvežitvi v hotelu se odpravimo na naše prvo raziskovanje mesta. V mestu, kjer se prepletata moderno in tradicionalno, pričnemo s slednjim – obiskali bomo palačo Gyeongbokgung iz 14. stoletja, ki je bila dolgo časa sedež dinastije Joseon – zaslužne za razvoj vseh vidikov korejskega načina življenja, od izobraževanja, do umetnosti, etike, jezika, tradicije in družbene strukture. Pot nas bo zanesla tudi do bližnjega muzeja folklore, kjer bomo spoznali glavne značilnosti korejske kulture. Čaka nas še obisk enega najstarejših delov mesta – četrti Bukchon Hanok iz 14. stoletja, kjer se na griču vijejo stare ozke uličice, vzdolž katerih se vrstijo obnovljene tradicionalne zgradbe. Za zaključek večera se odpravimo še na N Seoul Tower, za spektakularne večerne razglede nad tisočerimi neonskimi lučmi. Nočitev v hotelu v Seoulu.

 3. dan: SEOUL – DMZ - SEOUL | zajtrk

Po zajtrku se bomo zapeljali do obrobja mesta proti meji s Severno Korejo. Obiskali bomo demilitarizirano cono DMZ, ki ni le priljubljena turistična točka temveč tudi opomin na posledice nedavne vojne, ki je razdelila mnoge korejske družine med obe državi – Severno in Južno Korejo. Obiskali bomo park Imjingak, ki je bil zgrajen v upanju na združitev obeh Korej in ločenih družin, in se sprehodili do Mostu Svobode, po katerem so se južnokorejski vojaki vrnili v domovino po podpisu mirovne pogodbe. Obiskali bomo tako imenovani 3. tunel, ki so ga severnokorejski vojaki kopali z namenom napada na Južno Korejo, a je bil le-ta leta 1978 pravočasno odkrit. Z observatorija Dora bomo pokukali tudi na drugo stran, čez mejo v Severno Korejo. Po povratku v Seoul bomo obiskali še vojni muzej Koreje, če bo čas dopuščal pa obiščemo slavno korejsko ulico Gangnam. Nočitev v hotelu v Seoulu.

 4. dan: SEOUL – NARODNI PARK SEORAKSAN - SOKCHO | zajtrk

Zgodaj zjutraj po zajtrku zapustimo Seoul in se odpravimo proti narodnemu parku Seoraksan, kjer kraljujejo najvišji vrhovi Koreje, ki se dvigajo iz iglastih gozdov. Ob vhodu v park obiščemo tempelj Shinheungsa, kjer stoji skoraj 15 metrov visok kip sedečega Bude. Sam tempelj velja za enega najlepše pozicioniranih templjev v Koreji, saj je obdan z ostrimi vrhovi narodnega parka Seoraksan. Po ogledu nadaljujemo z vožnjo skozi park in se z žicnico vzpnemo na vrh Gwongeumseong, od koder se nam odprejo spektakularni razgledi na celoten park. Po ogledu nadaljujemo proti vzhodu vse do mesta Sokcho, mirnega letovišča na vzhodni obali Južne Koreje, znanega po odlični morski hrani. Nočitev v hotelu v mestu Sokcho.

 5. dan: SOKCHO – GANGNEUNG - ANDONG | zajtrk

Po zajtrku obiščemo ribjo tržnico, po kateri slovi mesto, nato pa nadaljujemo do vasice Abai, ki so jo ustanovili pretežno begunci iz Severne Koreje, ki se po vojni niso več mogli vrniti v domovino. Dandanes vasica ohranja svoj severnokorejski značaj kar se tiče kulture in predvsem kulinarike, poleg tega pa je tudi priljubljena filmska lokacija za korejske filme in serije. Po obisku te edinstvene vasice nadaljujemo proti jugu do mesta Gangneung, ki slovi po svojih številnih kavarnah. Kje drugje se je bolje ustaviti in spiti skodelico kave kot v mestu, ki slovi po njej? V bližnjem mestecu Jeongdongjin se vkrcamo na prva poseben vlak – tako imenovani Sea Train, ki slovi po lepih razgledih na Japonsko morje s sedežev, ki so obrnjeni pravokotno na smer vožnje. Tako se bomo lahko v celoti naužili lepote, ki jo nudi korejska obala. Peljali se bomo vse do mesteca Samcheok, nato pa pot nadaljevali z avtobusom do mesta Andong, za katerega pravijo, da je najbolj korejsko mesto od vseh mest v Južni Koreji. Nočitev v hotelu v mestu Andong.

 6.dan: ANDONG - GYEONGJU | zajtrk

Po zajtrku začnemo z raziskovanjem okolice mesta Andong, kjer bomo obiskali konfucijansko akademijo in 600 let staro vasico Hahoe, ki je pod Unescovo zaščito. V nej še danes stojijo tradicionalne korejske stavbe s slamnato streho, kar 70% prebivalstva pa izhaja iz starega klana Ryu. Verjetno ena najlepših vasi v Koreji slovi tudi po tradiciji izdelave lesenih mask. Po ogledu vasice bomo pot nadaljevali proti jugu do slavnega mesta Gyeongju, ki mu pravijo kar ˝muzej brez zidov˝. Kar tisoč let je bilo mesto prestolnica kraljestva Shilla, ki je vladalo celotni Koreji med 7. in 9. stoletjem n.št., kar je pustilo močan pečat na arhitekturi mesta. Mesto, ki je bilo kar do konca 14. stoletja prestolnica Koreje, preden so le-to prestavili v Seoul, je danes polno zgradb, ki opominjajo na nekdanjo veličino mesta. Nočitev v hotelu v Gyeongju-ju.

 7.dan: GYEONGJU - BUSAN| zajtrk

Po zajtrku se odpravimo na ogled znamenitosti, ki jih ponuja Gyeongju. Obiskali bomo tempelj Bulguksa, ki velja za mojstrovino zlate dobe korejskega budizma – prvi tempelj na tem mestu naj bi stal že v 6. stoletju, današnji pa je bil zgrajen v 8. stoletju v času kraljestva Silla in od takrat do današnjih dni redno obnavljan. Ustavili se bomo tudi pri kraljevih grobnicah, kjer pod več ducati zelenih gomil počivajo nekdanji kralji in kraljice. Obisk nekdanje korejske prestolnice seveda ne bi bil popoln brez obiska kraljeve palače Donggung, kjer je od 7. stoletja naprej živel vladar Sille in tam tudi sprejemal pomembne goste in prirejal bankete. Ogled mesta bomo zaključili pri astronomskem observatoriju Chomsongdae, ki so ga zgradili v 7. stoletju in velja za najstarejšega v Aziji, morda celo na svetu. Po ogledu Gyeongjuja se bomo zapeljali naprej proti jugu do mesta Busan, kjer bomo obiskali slavno nočno tržnico Bupyeong Kkangtong, ki slovi po svojih številnih restavracijah. Nočitev v hotelu v Busanu.

 8. dan: BUSAN – OTOK JEJU | zajtrk

Zjutraj po zajtrku se odpravimo na ogled Busana. Pričeli bomo z obiskom slavne soseske Gamcheon, ki je nekoč slovela kot prenapolnjena četrt revnega prebivalstva, dokler je ni načrt ministrstva za kulturo spremenil v umetniško središče. Številni profesorji umetnosti, njihovi študenti in ostali umetniki so jo spremenili v barvito sosesko polno galerij, butičnih muzejev in umetniških inštalacij, ki nas bodo navduševale ob vsakem koraku skozi ozke uličice Gamcheona. Nadaljevali bomo proti parku Yongdusan, kjer se bomo ohladili v senci dreves in uživali v razgledih na Busan pod nami. Obiskali bomo tudi največjo ribjo tržnico v Južni Koreji - tržnico Jagalchi. Zjutraj se stojnice šibijo pod težo svežega ulova, v času zajtrka in kosila pa je med lokalnim prebivalstvom zelo priljubljena točka za ribje jedi. Pot bomo nadaljevali ob obali do templja Haedon Yonggunsa, enega redkih, ki je postavljen na obali. Posvečen morski boginji, inkarnaciji Bude, je temu primerno postavljen na razbrazdani obali Japonskega morja, kjer valovi ob udarjanju v obalo poskrbijo za prav posebno vzdušje. Lahko boste vrgli kovanec z mostu in si nekaj lepega zaželeli, za srečo pa boste lahko po trebuhu pobožali še veselega Budo. Po obisku templja se bomo zapeljali do letališča in poleteli na otok Jeju, vulkanski otok južno od Korejskega polotoka, ki je priljubljena počitniška destinacija za številne Korejce, čudovita narava otoka pa skriva mnogo več. Nočitev v hotelu na otoku Jeju.

 9. dan: OTOK JEJU | zajtrk

Po zajtrku nas čaka raziskovanje zahodnega dela otoka Jeju. Pričeli bomo v Hallim Parku, kjer so uredili botanični vrt s subtropskim rastjem, vrt bonsajev in kamnov, palmine drevorede in celo postavili tradicionalno vas. Po odličnem uvodu v naravni svet otoka Jeju bomo nadaljevali do plantaže čaja in njej pripadajočega muzeja O'sulloc, kjer bomo spoznali zgodbo njihovega svetovno priznanega čaja, v muzejski trgovini pa bomo lahko kupili čaj in različne produkte iz čaja. Nadaljevali bomo proti obali, kjer se bomo ustavili pri pečinah Jusangjeolli, ki so nastale pred tisoči let ob izlivu vroče magme v morje, zaradi česar je lava ob ohladitvi tvorila stebre v heksagonalni obliki. Obiskali bomo tudi bližnje slapove Cheonjeyeon, ki se v objemu gozda spuščajo preko treh skalnatih previsov in se izlivajo v morje. Dan bomo zaključili še z ogledom templja Yakcheonsa, ki velja za enega največjih templjev v Aziji, zgrajen pa je bil neposredno nad naravnim mineralnim vrelcem, za katerega Korejci verjamejo, da ima zdravilne moči. Nočitev v hotelu na otoku Jeju.

 10. dan: OTOK JEJU - SEOUL | zajtrk

Nov dan bomo namenili raziskovanju vzhodnega dela otoka. Za umirjen začetek dneva stran od velikih množic ljudi bomo dan začeli s sprehodom po gozdu Jeolmul, nato pa bomo obiskali še tradicionalno vasico Seongeup, kjer bomo spoznali način življenja lokalnih ribičev, ki še danes živijo v vasi. Ti so svoja domovanja gradili iz črne vulkanske kamnine, strehe pa prekrili s slamo. Predstavili nam bodo svoje običaje in kulturo, spoznali pa bomo lahko tudi jejujske avtohtone prašiče, ki imajo nenavadno povezavo z njihovimi tradicionalnimi latrinami. Po obisku vasice se bomo zapeljali v vulkanski svet otoka – najprej bomo obiskali Seongsan Ichulbong, pepelni stožec, ki se je dvignil iz morja zaradi vulkanske aktivnosti pred približno 5000 leti, nato pa nadaljevali še proti lavnim cevem Manjjanggul. V to nenavadno vulkansko formacijo, ki je nastala kot posledica tekoče lave v podzemlju, bomo tudi sami vstopili in si jo ogledali od znotraj. Po ogledu bomo zapustili vulkanski svet otoka Jeju in se odpeljali na letališče, od koder bomo poleteli nazaj proti prestolnici Južne Kureje. Po pristanku v Seoulu sledi prevoz do hotela in nočitev (ali ponočevanje v številnih klubih in karaoke barih korejske prestolnice).

 11. dan: SEOUL – AZIJA - EVROPA | obroki na letalu

Dopoldne prevoz na letališče za let proti Evropi s prestopanjem.

 12. dan: AZIJA – EVROPA – LJUBLJANA | obroki na letalu

Nadaljevanje poleta proti letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali bližnjega letališča (v tem primeru organiziran prevoz do Ljubljane).

 

V ceno je vključeno: 

 • navedeni mednarodni in notranji letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni in drugi prevozi po programu v Južni Koreji
 • ogledi in vstopnine po programu v Južni Koreji
 • nastanitve v dvoposteljnih sobah v hotelih 4*
 • obroki kot navedeno v programu
 • državne pristojbine
 • angleško govoreči lokalni vodnik
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno: 

 • navedena doplačila
 • napitnine
 • prenos prtljage
 • pijača in obroki, ki niso navedeni v programu
 • dodatni izleti in druge storitve po osebnih naročilih

Doplačila ob prijavi: 

 • pri udeležbi manj kot 15 oseb 250,00 EUR/osebo

Možna doplačila ob prijavi: 

 • enoposteljna soba 500,00 EUR/osebo
 • vizum in posredovanje 25,00 EUR/osebo
 • prevoz do letališča in nazaj 80,00 EUR/osebo

Opomba: 

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

 

Povpraševanje

Nosilec prijave povpraševanja:

Ostali udeleženci potovanja: