Razpoložljivi termini:

Termin:
15.07.2023 - 31.07.2023
Trajanje: 17 dni
Cena: 2.964,00€
IDJBS03-0, 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Termin:
29.07.2023 - 15.08.2023
Trajanje: 18 dni
Cena: 3.198,00€
IDJBS04-0, 3 - Oskarjevo doživeto potovanje

Program:

V Yogyakarti, kulturnem središču Jave, se spustimo v vrtinec slavnih templjev in civilizacijski spektakel hindujsko-budistično-muslimansko-kolonialne mešanice … Tu sta največji budistični tempelj Borobudur, ki predstavlja univerzum v malem in Prambanan z upodobitvijo hindujske kozmologije.

Obisk vulkana Bromo je doživeti prodor v indonezijsko samobitnost. Popeljemo se skozi tradicionalno Indonezijo, riževa polja, mesteca in vasice, kjer spoznamo "življenje na goreči gori" … Krater je veličastni vrhunec potovanja, do katerega se je treba nekoliko potruditi …

Skok na Sulawesi, na otok moči in čutenja, je skok v indonezijsko odmaknjenost. Vstopimo v svet samobitnega indonezijskega življenja … Podamo se v raziskovanje Toraje, pravljične dežele sulaweških Gorenjcev in tongkonanov, ki je na površini krščanska dežela, vendar prežeta s svojevrstnim verovanjem aluk-to-dolo. Ni nam žal dolge vožnje, saj je z doživetji bogato poplačana ...

Bali doživimo kot vsestransko tropsko resničnost – izkusimo turistično Kuto, otoški tempelj in sprehod po riževih poljih, čudovit jezerski tempelj na Bratanu … Prepustimo se najlepšemu balijskemu vzdušju v Ubudu ter vstopimo v še mnoga vzdušja in nevidni svet tradicije in verovanj … 

Počitnice na Gilijih so želja vsakega sopotnika; letovišče na priljubljenih koralnih otočkih z vzdušjem, prijetno morje in množica dodatnih aktivnosti, izmed katerih je vrhunska priložnost opazovanje koral in potapljanje.

Na potovanju vas vseskozi spremljajo tople očke in nasmehi prijaznih domačinov ter bujna vitalnost tropskega zelenja. To so največja doživetja Indonezije, ki ostajajo v trajnem spominu.

1. dan LJUBLJANA – JAKARTA.

Zbor potnikov in polet z ljubljanskega ali bližnjega letališča proti vmesnemu letališču in dalje proti Jakarti v Indoneziji. (letalo)

2. dan JAKARTA

Selamat datang; dobrodošli v Indoneziji. Vožnja do hotela. Namestitev. Počitek. (H, letalo)


3. dan JAKARTA – polet v YOGYAKARTO

Zajtrk. Zgodnja vožnja na letališče in polet v Yogyakarto. Mesto je kulturna prestolnica 110-milijonske Jave, v kateri se živo spletajo kulture tisočletne zgodovine; od hindujskih in budističnih templjev do muslimanskih palač in mošej ter kolonialnih zgradb 18. in 19. stoletja. Mestu še vedno vlada sultan, katerega ime naj ostane skrivnost. Živi v palači Kraton, po kateri nas popelje eden od njegovih sodelavcev. Z rikšami se odpeljemo po mestu, spoznamo tradicionalne obrti srebrarjev in izdelovalcev batika. Popoldne obiščemo hindujski tempelj Prambanan, kjer spoznamo hindujsko vizijo življenja, arhitekturo in bogato ornamentiko, prav tako pa nam prija sprehod po idiličnem okolju. Po želji (za doplačilo) si lahko privoščite romantičen balet, v katerem se nam razkrije hindujski ep Ramayana. Vrnitev v hotel in nočitev. (H*, ZK, rikše)

4. dan YOGYAKARTA

Zajtrk. Doživet dan začnemo z vožnjo med riževimi polji in tradicionalnimi prizori proti največjemu budističnemu templju na svetu – čarobnemu Borobudurju (UNESCO), ki je v kamen vklesana vizija budističnega kozmosa, ena najlepših zgradb južne poloble. Na 2672 reliefih templja je vklesano celotno sporočilo budizma, občudujemo pa tudi kar 504 kipe Bude. Morda nam "srečni Buda" izpolni željo. Na poti v mesto postanemo na tradicionalni tržnici, zanimiv pa je tudi ogled senčnih lutk Vayang, ki predstavljajo 1000-letno tradicijo v tem mestu. Kosilo in prosto za lastno raziskovanje. Nočitev. (H*, ZK)


5. dan YOGYAKARTA – vlak v MOJOKERTO – TAMAN SAFARI - BROMO

Zajtrk. Vožnja na želežniško postajo in jutranji vlak v Mojokerto. Po prihodu si privoščimo čas za indonezijsko kosilo, potem pa se odpeljemo do čudovitega okolja Taman Safari, kjer obiščemo živalski vrt »na prostem« in opazujemo tropske in eksotične živali v njihovem naravnem okolju. Vožnja do našega preprostega penziona. Večerja in kratka noč. (P*, ZV, vlak)

6. dan OGNJENIK BROMO – SURABAYA – polet na SULAWESI – MAKASSAR

Zajtrk. Zgodaj zjutraj se odpeljemo na vrh zunanjega roba, kjer občudujemo tisto, po kar smo sem prišli – sončni vzhod, ki prebuja vulkana Bromo in Semeru! Iz zunanjega kraterja se odpeljemo na "morje peska", od tam pa peš (ali s konji) na vrh notranjega kraterja, kjer lahko zremo v srčiko vulkana, iz katere se kadi dim in je zadnjič izbruhnil leta 2019. Na poti nazaj se sprehodimo po tradicionalni deželi in doživimo neverjetne strmine, po katerih domačini gojijo vrtnine. Vrnitev v hotel in zajtrk. Vožnja do Surabaye in polet na Sulawesi. Vožnja v Makassar. Pozen prihod. Nočitev. (H, Z, džipi, letalo)

7. dan MAKASSAR – TANA TORAJA

Zajtrk. Zgodnji odhod in dooolga vožnja v deželo višinskih Gorenjcev. V slikovitem vzponu mimo Erotične gore se zavihtimo v Tana Torajo. Mimo nas bežijo tradicionalni prizori prvobitne Indonezije. Postanki ob poti so namenjeni spoznavanju življenja ob glavni prometni žili otoka, daleč od ponorelega sveta. Morda se povabimo na kavo k domačinom? Večerni prihod v višinsko deželo Torajo. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. (H, ZV)


8. dan TANA TORAJA

Zajtrk. Utonemo v bujni naravi in tradiciji pravljične dežele. Dva dneva sta namenjena spoznavanju enkratne kombinacije krščanstva in tradicionalnega verovanja aluk-to-dolo, ki največji pomen daje čaščenju prednikov. Vera vsebuje številne elemente kultov, mitov in ritualov. Tu ljudje živijo zato, da bi umrli. Tu so jamske grobnice v Londi in čudovit Tongkonan (vas živih) Kete Kesu. Spoznamo tradicionalne tongkonane, obiščemo lokalne megalite v Borih ... Z nekaj sreče si bomo pogledali tudi ritual pogrebne slovesnosti, ki je ena svetovnih znamenitosti! V hribih nas čaka pravljična dežela Batutumonga s pogledi na najlepša riževa polja in sprehodi po odmaknjeni deželi. Večerjali bomo v lokalnih restavracijah. Nočitvi v hotelu. (H, ZV)


9. dan TANA TORAJA

Zajtrk. Utonemo v bujni naravi in tradiciji pravljične dežele. Dva dneva sta namenjena spoznavanju enkratne kombinacije krščanstva in tradicionalnega verovanja aluk-to-dolo, ki največji pomen daje čaščenju prednikov. Vera vsebuje številne elemente kultov, mitov in ritualov. Tu ljudje živijo zato, da bi umrli. Tu so jamske grobnice v Londi in čudovit Tongkonan (vas živih) Kete Kesu. Spoznamo tradicionalne tongkonane, obiščemo lokalne megalite v Borih ... Z nekaj sreče si bomo pogledali tudi ritual pogrebne slovesnosti, ki je ena svetovnih znamenitosti! V hribih nas čaka pravljična dežela Batutumonga s pogledi na najlepša riževa polja in sprehodi po odmaknjeni deželi. Večerjali bomo v lokalnih restavracijah. Nočitvi v hotelu. (H, ZV)

10. dan TANA TORAJA - MAKASSAR – polet na BALI – KUTA

Zajtrk. Zgodnje slovo od Toraje in vožnja na letališče Makassar, na poti pa v skladu s časom postanemo pri pomelu in si morda ogledamo tradicionalno hišo sulaweških pomorščakov – Bugijev. Polet proti Baliju. Po pristanku vožnja do Kute. Namestitev. Prost večer v turističnem vrvežu »male Avstralije«. Nočitev. (H, Z, letalo)


11. dan KUTA – TANAH LOT – RIŽEVA POLJA – jezero BRATAN – UBUD

Zajtrk. Vožnja do templja na otočku Tanah Lot ter doživetje obale Indijskega oceana v jutru. Vožnja v hrib v balijsko samobitnost proti jezeru Bratan. Visoko v brežinah nas ujame sprehod po najlepših otoških riževih poljih, ki se potegujejo za Unescovo zaščito. Počitek na vožnji do Candikuninga, kjer obiščemo tržnico z začimbami in tropskim sadjem. Na jezeru obiščemo tempelj jezerske boginje Pura Ulun Danu Bratan, ki odseva v mirni vodni gladini. Vožnja v Ubud. Namestitev. Prost večer v balijskem vzdušju. Nočitev. (H, Z) 

12. dan UBUD – izlet v TAMPAKSIRING in GUNUNG KAWI

Po zajtrku se odpeljemo do Tampaksiringa in obiščemo vodni tempelj Tirta Empul ter tempelj Gunung Kawi. Na povratku obiščemo še začimbni vrt, kjer lahko kupimo najdražjo kavo na svetu in poslikamo riževa polja. Ubud je kulturna prestolnica Balija in če kje, prav tukaj lahko začutimo balijski navdih. Sprehodimo se po opičjem gozdu, ki slovi po odlični zemeljski energiji. Prosto popoldne, ki je namenjeno uživanju v vzdušju Ubuda, ki nas preseneti s trgovinicami z umetno obrtjo brez primere. Zvečer pa si v lokalnem teatru lahko ogledamo folklorno predstavo (za doplačilo). Nočitev. (H, Z)

13. dan UBUD – gliser na otočke GILI.

Zajtrk. Vožnja do pristanišča ter vožnja z gliserjem na otočke Gili (okoli 90 minut). Po pristanku odkorakamo do našega hotela. Namestitev in prosto za počitnice. (H, Z, gliser)


14. dan Otočki GILI – počitnice.

Zajtrk. Prost dan za počitnice. Otočki Gili so znani po čudovitih koralnih grebenih in odličnem letoviškem vzdušju z dobro hrano in obiljem dodatnih storitev. Nočitev. (H, Z)

15. dan Otočki GILI – počitnice.

Zajtrk. Prost dan za počitnice. Otočki Gili so znani po čudovitih koralnih grebenih in odličnem letoviškem vzdušju z dobro hrano in obiljem dodatnih storitev. Nočitev. (H, Z)

16. dan Otočki GILI – gliser na BALI – JAKARTA

Zajtrk. Slovo od Gilijev, vožnja z gliserjem na Bali. Vožnja na letališče in polet v Jakarto. Sledi še polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani oziroma bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (gliser, letalo)

17. dan JAKARTA - LJUBLJANA.

Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča proti Ljubljani oziroma bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

 


VIZE: Indonezijski vizum (za največ 30 dni) pridobimo na letališču ob vstopu v državo za okoli 35 EUR. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev od zaključka potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni (covid pogoji so izvzeti iz tega).

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (410 EUR), vse notranje lete po Indoneziji (Jakarta – Yogyakarta, Surabaya – Makassar, Makassar – Bali, Bali - Jakarta), 13 nočitev z zajtrkom v hotelu 3-4* ter 1 noč v preprostem, a čistem penzionu s TWC (Bromo), obroke glede na opis v programu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom ali kombiji, vožnjo z bečaki v Yogyakarti, vožnjo z vlakom iz Jogyakarte v Mojokerto, vožnjo s terenskimi vozili na vulkan Bromo in nazaj, gliser z Balija na Gilije in nazaj, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vstopnine, stroške priprave in organizacije potovanja. Kosila in večerje so v hotelih ali v izbranih lokalnih restavracijah.

 Doplačilo po želji na kraju samem (na osebo):
- balet Ramayana z večerjo v Yogyakarti 40 EUR.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 150 €
  • Indonezijski vizum - (plačilo in pridobitev NA KRAJU SAMEM) 35 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 450 €
  • Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A ** 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 22 dni kritje S - posamično 30.76 €

Povpraševanje

Nosilec prijave povpraševanja:

Ostali udeleženci potovanja: