HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

JAPONSKA - V času cvetenja češenj

Hoteli tur. kategorije po programu (glej opis)

Namestitev: hoteli tur. kategorije po programu (glej opis)
Storitev: 12 dni / 9 nočitev, letalo, let. takse, zajtrki, prevozi z vlaki, vstopnine, slov. vodenje
Poleti iz: Ljubljana (let iz Zagreba)

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.
Zaradi dnevne menjave cen možna odstopanja. Točno ceno vam bomo posredovali s ponudbo. Če ni drugače navedeno cena velja po osebi pri zasedenosti dveh polno plačanih oseb v sobi.

FIRST MINUTE POPUST -220 € ZA PRIJAVO DO 31.12. (vključen v ceno)

Kratek opis
V deželi vzhajajočega sonca naredi vtis visoka tehnologija in moderna arhitektura velemest, še bolj pa obzirnost in spoštljivost Japoncev. Ob sprehodih po čudovitih vrtovih in bambusovih gozdičkih boste začutili mir, ob namakanju v vročih vrelcih pa na prijeten način spoznavali starodavno japonsko kulturo. Tokrat bomo Japonsko bomo obiskali v času, ko parke krasijo skrbno negovane cvetoče češnje. V programu so kontrasti: moderna čudesa Tokia, največja ribja tržnica na svetu, Hirošima s svojo žalostno zgodovino in na drugi strani mogočne Japonske Alpe, tradicionalne alpske hišice pokrite z mahom ter hoja med vasicama Magome in Tsumago. Potovali bomo z vlaki, tudi z udobnim hitrim vlakom shinkansen, ki doseže hitrost do 320 km/uro. Starodavna kultura se nas bo dotaknila v številnih templjih, obiskali bomo grad ponosnih samurajev v Matsumoto in videli plavajoč tempelj pri otoku Miyajima. Eden vrhuncev potovanja bo pokušina japonske hrane, ki je bila zaradi svoje izvirnosti zaščitena kot dediščina UNESCO. Že veste, kako se pravilno je suši?

Program potovanja
1. dan
Let na Japonsko
Prevoz iz Ljubljane na letališče Zagreb in polet z eno najboljših letalskih družb proti Japonski (z enim postankom). Zaradi leta proti soncu bo dan krajši. Pristanek v Tokiu v poznih popoldanskih urah naslednji dan.

2. dan
Prihod v Tokio, nočitev v Tokiu
Po pristanku v Tokiu se namestimo v prijetnem hotelu v predelu Asakusa.

3. dan
Pisana ulica Takeshita, vrtovi Shinjuku Gyoen in Shibuya, nočitev v Tokiu
Zjutraj se odpravimo raziskovat urejen vrvež japonske metropole. Sprehodimo se po pisani nakupovalni ulici Takeshita. Obiščemo najlepši park v Tokiu - Shinjuku Gyoen National Garden, ki ga bodo ob našem obisku krasile cvetoče češnje. V četrti Shibuya prečkamo križišče po najbolj prometnem prehodu za pešce na svetu. Zvečer se z našim vodnikom povzpnemo na stolpnico Tokyo Metropolitan, ki s ploščadi v 50. nadstropju z 202 m višine ponuja širen (in brezplačen) razgled na velemesto.

4. dan
Moderni Tokio in vožnja s hitrim vlakom "shinkansen", nočitev v Kjotu
Ogledamo si predel Asakusa s čudovitim budističnim templjem Sensoji. Spoznamo četrt Akihabara, ki je znana po številnih trgovinah z elektroniko in japonskimi "game centri". Zanimivost te četrti so tudi kavarne, kjer strežejo japonski anime liki in "manga cafes", kjer lahko gostje berejo japonske stripe in gledajo DVD-je. 
Vožnja s hitrim vlakom "shinkansen" v Kjoto in namestitev v prijetnem hotelu v predelu Higashiyama.

5. dan
Kjoto: Svetišče Fushimi Inari, tržnica Nishiki in Higashiyama, nočitev v Kjotu
Odpravili se bomo do enega najlepših in najstarejših svetišč v Kjotu – Fushimi Inari, ki je posvečen Inari – bogu riža, sakeja in blaginje. Sprehodili se bomo po tunelu oranžnih torii in se povzpeli na mistično goro do lepega razgleda na Kjoto (približno ura hoje skupaj). Kosilo si bomo izbrali na živahni tržnici Nishiki z lokalnimi specialitetamii. Popoldne preživimo v tradicionalnejšem predelu Higashiyama, kjer obiščemo Srebrni paviljon (Ginkaku-ji) in se sprehodimo po "Poti filozofov" do templja Nanzen-ji.

Zvečer možnost ogleda predstave gejš v četrti Gion, ki vključuje čajno ceremonijo, ples gejš, gledališko in lutkovno predstavo ter izdelavo ikebane. Informativne prijave bomo zbrali na sestanku okrog mesec pred potovanjem, takrat bo znana tudi točna cena (okrog 25 €/os.).

6. dan
Celodnevni izlet: Hirošima in plavajoči tempelj v Miyajimi, nočitev v Kjotu
Zgodaj zjutraj zapustimo Kjoto in se s hitrim vlakom shinkansen odpeljemo proti zahodu do Hirošime ter z lokalnim vlakom še malo naprej do manjšega trajekta, ki nas popelje na otok Miyajima. Že od daleč bomo zagledali "plavajoče" tori templja Itsukushima-jinja, ki veljajo za enega najpomembnejših simbolov Japonske. Sprehodili se bomo po zelenem otoku, družbo nam bodo delali prijazni jelenčki.

Popoldne obiščemo Hirošimo, mesto z žalostno preteklostjo, ki je vstalo iz pepela in se razvilo v lepo moderno mesto. S tramvajem se zapeljemo do spomenika Atomic Bomb Dome, zgradbe, nad katero je 6. avgusta 1945 razneslo atomsko bombo. Od tod se sprehodimo do parka Peace Memorial Park, kjer boste po želji lahko obiskali še muzej Peace Memorial (vstopnina 50 jenov) in spominsko dvorano žrtvam atomske bombe.

Večerna vožnja v Kjoto in nočitev.

7. dan
Kjoto: Bambusov gozdiček in Zlati paviljon (Kinkakuji), nočitev v Kjotu
Čudoviti Kjoto: Po zajtrku se z mestnim vlakom odpeljemo v predel Arashiyama, kjer se sprehodimo po slikovitem bambusovem gozdu in mimo več templjev (v Kjotu je okrog 1000 templjev). Ustavili se bomo v vili Okochi Sanso s čudovitimi vrtovi in z razgledom na mesto ter si po želji privoščili pecivo in čaj. Nato prosto za kosilo in nakupe (številne prijetne trgovinice z lokalnimi izdelki).

Popoldne obiščemo enega najlepših templjev na svetu – Kinkakuji (Zlati paviljon). Nočitev v Kjotu.

8. dan
Takayama in muzej na prostem Hida no Sato, nočitev v Takayami
Po zajtrku se odpeljemo proti Japonskim Alpam v urejeno in simpatično mestece Takayama. Najprej obiščemo lepo urejen muzej na prostem Hida no Sato s tradicionalnimi z mahom poraščenimi hišicami. Nato se sprehodimo še po starem delu mesta Sanmachi-suji, ki je ohranil videz izpred stoletij.

9. dan
Dolina Kiso: peš od Magome do Tsumago, nočitev v Matsumotu
Celodnevni izlet z lokalnim vodnikom v dolino Kiso. Sprehodili se bomo po poti med vasicama Magome in Tsumago (okrog dve uri hoje, skupno trajanje 4-5 ur s postanki za fotografiranje, kosilo in oglede tradicionalnih vasic). 

Popoldne nadaljujemo v Matsumoto.

10. dan
Grad samurajev v Matsumotu, nočitev v Tokiu
Sprehod po mestu do gradu, ki je eden najstarejših še ohranjenih lesenih gradov na Japonskem. Peš po ulici Nawate, kjer je živahna tržnica s spominki in hrano. Popoldne zapustimo Matsumoto in se odpeljemo v Tokio.

11. dan
Največja ribja tržnica na svetu
Dopoldne obiščemo največjo ribjo tržnico na svetu Tsukiji.

Prosto popoldne v Tokiu za še kakšen nakup ali ogled po izbiri. Če vas zanima še več o Japonski in njeni zgodovini, priporočamo obisk najstarejšega in najbolje ocenjenega muzeja v mestu Tokyo National Museum (vstopnina 620 yenov).

Okrog 18. ure se bomo odpravili na letališče in v poznih večernih urah poleteli proti domu.

12. dan
Prihod domov
Pristanek v Zagrebu okoli 12. ure in prevoz do Ljubljane.

Cena vključuje:
povratni let iz Zagreba z vsemi taksami, letališka prevoza iz Ljubljane, letališke prevoze na Japonskem, prevoze po Japonski z udobnimi vlaki, tudi s hitrim vlakom shinkansen, trajekt na otok Miyajima, namestitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v japonskih hotelih z dobrimi ocenami gostov, v Takayami nočitev z zajtrkom v tradicionalni japonski namestitvi "minshuku", spi se na "futonih" (kopalnica je tu za več sob skupaj), vse vstopnine po programu: vrtovi Shinjuku Gyoen, grad Matsumoto, muzej Hida no Sato, vila Okochi Sanso, Kinkakuji (Zlati paviljon), Ginkakuji (Srebrni paviljon), kakovostno slovensko vodenje, avtobusni izlet v dolino Kiso (Magome in Tsumago) z lokalnim in slovenskim vodnikom, organizacijo potovanja in DDV.
 
Nujna doplačila (*menjalni tečaj september 2017: 1 € = 130 ¥):
mestni promet v Tokiu, Kjotu in Hirošimi (se plačuje sproti, od 160 ¥ do 350 ¥ na vožnjo, ali dnevna karta okrog 600 ¥), prehrana, razen zajtrkov, ki so vključeni (več o prehrani v nadaljevanju).
 
Možna doplačila:
morebitne vstopnine in ogledi v prostem času, enoposteljna soba 250 €, turistično zavarovanje z asistenco Coris - 18,75 € (osnovno kritje do 25.000 €), ob interesu vsaj 7 oseb velja cena 11,72 €, zavarovanje rizika odpovedi 4,3 % cene potovanja (sklepa se lahko le ob prijavi).

Velikost skupine? Skupina bo majhna, predvidenih je 10 do 20 oseb.

Kje menjati, pri nas ali na Japonskem? Priporočamo nakup japonskih jenov (¥) v Sloveniji. Menjava gotovine je seveda mogoča tudi na Japonskem, vendar je menjalni tečaj večinoma manj ugoden. Priporočamo, da imate s seboj dovolj gotovine, saj kreditnih kartic ne sprejemajo povsod.

Je mogoče plačevanje s karticami? Plačevanje s kreditnimi karticami je mogoče le ponekod (npr. na letališču...).

Dvigovanje gotovine na številnih japonskih bankomatih s karticami Maestro, ki so bile izdane izven azijsko-pacifiške regije, Kanade in Nizozemske, ta čas ni mogoče. Prav tako večina bankomatov ne sprejema kreditnih kartic (Mastercard, Visa), ki niso bile izdane na Japonskem. Tuje kreditne kartice sprejemajo le bankomati na pošti in v trgovinah 7-Eleven (provizije za dvigovanje gotovine s kreditnimi karticami so visoke).

Kako je z napitninami? Napitnine na Japonskem niso v navadi. V primeru, da bi vseeno želeli nekomu plačati napitnino za dobro opravljeno delo, je zelo pomembno, da denar izročite osebi vedno v kuverti.

Prehrana? Preprosti zajtrki so povsod vključeni v ceno namestitve. Kosila in večerje: Najrazličnejša okusna hrana je najugodnejša na tržnicah in stojnicah, bolj razširjene so cenejše restavracije in zajtrkovalnice, ki ponujajo obroke od 4 do 12 € (od 500 ¥ do 1500 ¥), npr. rezance z zelenjavo/mesom, riž s karijem, juhe, v navadi je pitje čajev… Priporočamo pokušino čimveč japonskih jedi. Japonci namreč slovijo po odlični, sveže pripravljeni in zelo pestri prehrani in izboru najrazličnejših jedi, tudi evropskih. Njihovi jedilniki so najpogosteje sestavljeni iz tofuja, riža, morske hrane in seveda sušija, ki je na Japonskem priljubljena jed. Trgovinic in avtomatov s prigrizki je nešteto. Posebno so priljubljeni »bento boxes«, ki so zelo lepo pakirani v zabojčkih in zaviti v ovijalni papir. Japonska hrana je tudi na seznamu svetovne dediščine v okviru organizacije UNESCO. Če pa bi želeli poskusiti kakšno njihovo specialiteto, npr. "kobejsko" govedino, so cene višje.

Lahko hrano vzamem tudi s seboj? Na Japonsko žal ni dovoljeno vnašati hrane.

Kako bomo potovali po deželi? Japonsko bomo prevozili večinoma z vlaki. Vlaki na Japonskem so zelo čisti, urejeni in udobni, z njimi je prijetno potovati. Vozijo izjemno natančno po voznem redu, ko obrne kazalec minuto, vlak spelje. Kljub temu, da je na vlakih dovoljeno jesti in piti, so vlaki vedno brezhibno čisti, saj so Japonci navajeni, da za seboj pospravijo in odnesejo smeti. Na vlakih so stranišča, ki so prav tako zelo čista. Japonci se na vlaku nikoli glasno ne pogovarjajo po telefonu ali med seboj. Večina med vožnjo bere knjige ali brska po internetu.

Prtljaga? Priporočamo kovček ali potovalko na kolesih ter manjši nahrbtnik za mesta in za hojo po pešpoteh.

Kaj lahko pričakujem v namestitvah? Namestitve smo skrbno izbrali, so na centralnih lokacijah in imajo dobre ocene gostov. Hotelske sobe so prijetne in čiste, le nekoliko manjše kot v Evropi. Posteljnina, brisače, gel za tuširanje in šampon so povsod vključeni, prav tako sušilec za lase. Ponekod so v sobi tudi zobne ščetke za enkratno uporabo in prave japonske pižame. V sobi je navadno tudi grelnik vode za čaj.

Avtentično: V Takayami bomo spoznali spanje v minshuku, tradicionalni japonski namestitvi. Kopalnica bo tu za več sob skupaj.

Kakšne bodo temperature na Japonskem? Kako se obleči? Začetek aprila je prijeten čas za potovanje na Japonsko, saj bo že topleje kot pri nas, ne bo pa še vroče in soparno kot poleti. Ponavadi je v tem obdobju stabilno pretežno jasno vreme, lahko pa je tudi spremenljivo. Temperature bodo čez dan od 15 do 20 stopinj C, v Takayami in Japonskih Alpah nekoliko nižje. Predvsem ponoči se v hribih lahko spustijo pod 10 stopinj C. Priporočamo večplastna pomladanska oblačila, tudi toplo jopico (npr. flis) in vetrovko.

V začetku aprila je v delu Japonske, ki ga bomo obiskali, čas cvetenja češenj - "sakura". Japoncem praznično obdobje cvetenja češenj veliko pomeni in se z vso skrbnostjo posvečajo tudi napovedim datumov cvetenja v različnih krajih. Ta program smo časovno umestili glede na predviden čas cvetenja v letu 2018 objavljen na spletu ob razpisu potovanja. Mogoče a malo verjetno je, da se čas cvetenja zamakne zaradi vremena. 

Se na potovanju veliko hodi peš? Hoja, pa čeprav ne preveč zahtevna, je sestavni del tega potovanja. Peš si bomo ogledovali mesta, templje in parke, hodili bomo tudi po stopnicah (npr. podzemna železnica)... Dodatno smo v program vključili posamezne krajše in nezahtevni pešpoti (dolžine so navedene v programu potovanja), tudi tu bo nekaj stopnic. Nekatere razdalje lahko premostite tudi s taksiji (ob dogovoru z vodnikom). Za sproščeno udeležbo na potovanju je zato potrebna običajna telesna kondicija. Priporočamo udobne čevlje, planinskih čevljev pa ne boste potrebovali.

Kako je z japonskim vizumom? Slovenski državljani vizuma za bivanje do 90 dni ne potrebujemo. Potni list mora veljati vsaj še 6 mesecev po prihodu na Japonsko.

Ali je mogoče plačilo na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite svojo prijavo. *Tudi akontacija je lahko po dogovoru ob plačilu v obrokih nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na vaši banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik - plačilo na več enakih obrokov. Zadnji obrok v primeru plačila s trajnikom naj bo plačan najpozneje dva tedna pred odhodom.

Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek vseh udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vprašanja.


Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.