HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

ISLANDIJA - Islandija v maju - direktni let iz Ljubljane

Hoteli tur. kategorije 3* ali 4* po programu

Namestitev: hoteli tur. kategorije 3* ali 4* po programu
Storitev: 4 dni / 3 nočitve, letalo, let. takse, zajtrki, ogledi, slov. vodenje...
Odhod iz: Ljubljana

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.
VRHUNCI POTOVANJA: čarobnost geoloških fenomenov, mogočni vulkani, veličastni ledeniki, bruhajoči gejziri, slikoviti slapovi, kopanje v geotermalni vodi, obdani s črnim kamenjem lave ...

1. dan: LJUBLJANA–KEFLAVIK–REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom do Reykjavika, islandske prestolnice, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Nato možnost ogleda mesta (doplačilo) ali priložnost za samostojno pohajkovanje. Ogled starega in novega mestnega dela, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), muzeja
skulptur Asmundur Svensson ... Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS–SLAP SKOGAFOSS–VIK–LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura« – dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta severna posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Največji in morda najbolj obiskani pa je Skogafoss. Postanek v mestecu Vik, za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

3. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: þHINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR–SLAP GULLFOSS−SKALHOLT) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Zlati trikotnik«. Vožnja do narodnega parka þhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu
Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK–(MODRA LAGUNA)–KEFLAVIK– LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku prosto ali izlet v Modro laguno (doplačilo). Tam se boste lahko okopali v naravnem termalnem bazenu, kjer se pod zemljo srečata sladka voda s kopnega in slana voda iz Atlantika. Geotermalna voda, bogata s soljo in minerali, ima zdravilne učinke na kožo in jo uporabljajo tudi v zdravstvene namene. Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče
Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusne prevoze po programu, 3 prenočevanja z zajtrki v izbrani kategoriji hotela v dvoposteljnih sobah, avtobusni prevoz letališče Keflavik–hotel v Reykjaviku–letališče Keflavik, slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba za 3 noči 230 € v hotelu 3* oz. 280 € v hotelu 4*, poldnevni izlet v Modro laguno: odrasli 98 €, izlet „Zlati trikotnik” 50 €, ogled Reykjavika z vstopninami 40 €, izlet „Južna avantura” 70 €.

CENE DODATNIH STORITEV ZA OTROKE DO 12. LETA: Modra Laguna 45 €, ogled Reykjavika 28 €, izlet Zlati trikotnik 38 €, izlet Južna avantura 45 €. *Cene izletov so izračunane na skupine najmanj 35 oseb. 

Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali.

ODKRITA BESEDA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Ali ste vedeli?
Da na Islandiji pečejo kruh tudi s pomočjo geotermalne
energije, torej lave? Zakaj? Drva za kurjenje
peči so bila zelo draga in prava redkost, geotermalne
energije/lave pa na pretek. Tako pečen kruh ima
poseben okus, še posebej, če ga namažeš z okusnim
islandskim maslom. Sestavine (ržena moka – skoraj
nič glutena, pinjenec, slad, sol ...) dajo v pokrito
posodo in jo zakopljejo v zemljo ob geotermalnem
izviru ali vroči točki. Kruh se speče na pari.


Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.