HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

ISLANDIJA - Razkošje narave - direktni let iz Ljubljane

Hoteli tur. kategorije 3* ali 4* po programu

Namestitev: hoteli tur. kategorije 3* ali 4* po programu
Storitev: 5 dni / 4 nočitve, letalo, let. takse, zajtrki, ogledi, slov. vodenje...
Odhod iz: Ljubljana (direktni let)

Trenutno ni razpoložljivih terminov. Za več informacij nas pokličite ali pa nam pošljite e-mail.

Med škrati in troli in drugimi vilinskimi bitji, med vulkani in gejzirji na »ledeni kapljici« med Atlantskim oceanom in Severnim morjem

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusne prevoze po programu, 4 prenočevanja z zajtrki v izbrani kategoriji hotela v dvoposteljnih sobah, avtobusni prevoz letališče–
polotok Reykjanes−hotel–letališče na Islandiji, slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba za 4 noči 280 € v hotelu 3* oz. 340 € v hotelu 4*, poldnevni izlet v Modro laguno 98 €, izlet „Zlati trikotnik” 50 €, ogled Reykjavika z vstopninami 40 €, izlet „Južna avantura” 70 €.

CENE DODATNIH STORITEV ZA OTROKE DO 12. LETA:
Modra Laguna 45 €, ogled Reykjavika 28 €, izlet Zlati trikotnik 38 €, izlet Južna avantura 45 €. *Cene izletov so izračunane na skupine najmanj 35 oseb.

Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali.

ODKRITA BESEDA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 120

VRHUNCI POTOVANJA: prostrana polja lave, blatni vrelci z brbotajočo vročo zemljo, velikanski ledeniki, bruhajoči gejzirji, vijugaste ledeniške reke, geotermalna kopališča

1. dan: LJUBLJANA−KEFLAVIK–polotok REYKJANES– REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v  hotelu in prenočevanje.
2. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: þHINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR–SLAP GULLFOSS−SKALHOLT) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka þhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.
3. dan: REYKJAVIK (MODRA LAGUNA) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), muzeja skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste
lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.
4. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS–SLAP SKOGAFOSS–VIK–LEDENIŠKI JEZIK OLHEIMAJOKULL) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura« – dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.
5. dan: REYKJAVIK–KEFLAVIK–LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.