HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
Domov | 04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - pet: 9.00 - 13.00, 15.00 - 18.00; sob: 9.00 - 12.00

Potovanja in izleti


Silvestrovanje ob Gardskem jezeru

* obisk romantične Verone in čarobnih mestec slikovitih mestec ob Gardskem jezeru
* silvestrovanje na prostem v dobri družbi

Ste vedeli, da ima okolica Gardskega jezera izredno milo podnebje podobno mediteranskemu? Gardsko jezero namreč deluje kot »akumulator«, ki v mrzli polovici leta oddaja energijo, ki jo kopiči v toplih mesecih. Zato topli in lepi decembrski dnevi ob jezeru niso nič nenavadnega.

1. DAN SLOVENIJA-VERONA-SIRMIONE-GARDSKO JEZERO večerja, nočitev

Odhod v jutranjih urah. Vožnja skozi Padsko nižino do italijanskega najbolj romantičnega mesteca v severni Italiji. Mesto, ki je živahno preko celega leta vabi obiskovalce od blizu in daleč s pričo neustavljivega šarma in številnih zgodovinskih, arhitekturnih in umetniških znamenitosti. Ob znameniti Areni se bomo v mislih podali v prejšnja stoletja in si poskusili preslikati gladiatorske boje in številna druge dogajanja. Nato se bomo po znameniti nakupovalni ulici podali do Zelenjavnega in Gosposkega trga ter seveda Julijine hiše. Pod Julijinem balkonom se bomo vživeli v Sheakspearovo dramo o Romeu in Juliju in na obok hiše pripeli naše najbolj skrite srčne želje. Nekaj prostega časa za odličen sladoled in nato vožnja proti Gardskemu jezeru. Postanek v mondenem Sirmionu, ki se nahaja na polotoku ob južni obali gardskega jezera, njegov zaščitni znak pa so ozke uličice s številnimi trgovinami spominkov, restavraciji in bari...Večerja. Nastanitev v hotelu in priprave na najdaljšo noč v letu. Obisk živahnega silvestrovanja na prostem.

2. DAN POTEP PO OBALI GARDSKEGA JEZERA (LIMONE DEL GARDA- RIVA DEL GARDA-LAZISE) zajtrk

Po poznem zajtrku se bomo podali na panoramsko vožnjo ob obali gardskega jezera. Pot nas bo vodila pod slikovitimi vršaci proti severnemu delu jezera, ki velja za najlepšega. Jutranjo kavico bomo spili v slikovitem mestecu Limone del Garda, katerega dostop je bil dolga leta le preko jezera. Nadaljevanje poti do najbolj severno ležečega mestece Riva del Garda. Mestece je priljubljeno letovišče, srce pa je staro mestno jedro z mogočnimi utrdbami. Ogled in prosto za kosilo. Pot ob jezeru bomo nadaljevali skozi vasico Malcesine, ki jo imenujemo tudi »vrt Italije« vse do Lasize, kjer bo naše težko slovo od Gardskega jezera. Ogled in zadnji sprehod ob jezeru in nato vrnitev v Slovenijo s prihodom v večernih urah.

ODHOD 2016:

31.12. zagotovljeno

Vedno zagotovljena vstopna mesta:
Celje
Trojane
Ljubljana
Sežana


CENA: 129 € (min. 45 potnikov)

DOPLAČILO: za manjšo skupino: 13 € (manj kot 45 in min. 35 potnikov);

 CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze s turističnim avtobusom po programu, 1x polpenzion v hotelu 3*, stroške vodenja in organizacije potovanja.

POPUSTI: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 15 %.

DOPLAČILO:
za manjšo skupino: 13 € (min. 35 potnikov); turistična taksa v hotelu pribl. 2 € na osebo.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:
enoposteljna soba 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:
morebitne vstopnine: Julijina hiša 6 €, oglede posameznih cerkva in muzejev od 5 - 14 €.

Več o dogajanju na dan 31.12. ob Gardskem jezeru si lahko ogledate na: www.capodannosulgarda.it

 

 


Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.