HRVAŠKA: apartmaji ob morju - od 250€ na teden za vso družino
04 58 35 800 | info@gta-neptun.si | DELOVNI ČAS: pon - sre - pet: 9.00 - 16.30; tor - čet: 11.00 - 18.00; sob 9.00 - 12.00 (samo tel. pomoč)

Potovanja in izleti


DunajTERMINI IN CENE
16.03.2019 - 16.03.2019 | cena: 66,00 € | Prijavite se

LJUBLJANA – DUNAJ – LJUBLJANA  Iz Ljubljane krenemo ob 5.00 uri zjutraj. Vožnjo nadaljujemo z vmesnimi postanki mimo Gradca na Dunaj. Najprej se ustavimo pri dvorcu Schönbrunn. Nekdanja poletna rezidenca cesarske družine je dobila ime po lepem studencu, ki so ga odkrili prav tukaj. Sprehodimo se po rokokojski notranjosti, svečanih dvoranah in sobanah, ki se bohotijo v vsem sijaju z intarzijami in perzijskimi miniaturami. Sprehodimo se po parku stroge simetrije vse do neoklasicistične  gloriete, ki se veličastno dviga na vzpetini nad gradom. Zapeljemo se po Ringu. Vladavina cesarja Franca Jožefa I. je bila znanilka novega obdobja veličastnosti, četudi je moč Habsburžanov plahnela. Porušili so mestne utrdbe in zgradili bulvar Ringstraße okoli mestnega jedra, ki je povezal nove kulturne ter politične ustanove; Opero, Muzej umetnostne zgodovine, Naravoslovni muzej, Parlament, Novo mestno hišo, Votivno cerkev … Sprehodimo se po mestu; Muzejska četrt, modern muzejski kompleks je zrastel na prostoru nekdanjih konjušnic in je v arhitektonskem smislu kombinacija različno zasnovanih modernih poslopij, dobro vključenih v baročni kompleks, Hofburg, Dvorni grad, kjer se v obsežnem kompleksu nahajajo cesarski stanovanjski prostori, kapela, zakladnica, Španska jahalna šola, urad avstrijskega predsednika … Sprehodimo se mimo Opere po Koroški ulici do  mogočne gotske stolnice svetega Štefana … Nekaj prostega časa za pravo dunajsko kavo ali Sacher torto, nato se sprehodimo do Cesarskih grobnic, kjer so pokopani Habsburžani, med drugimi je tu grobnica Marije Terezije in njenega moža, grobnica Franca Jožefa I. in žene Elizabete ter njunega sina Rudolfa. Mimo osupljive stanovanjske hiše Hunderwasser se odpeljemo proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah. (avtobus)  Obvezna doplačila
V primeru manjše skupine 30-34 oseb 21 EUR
V primeru manjše skupine 35-39 oseb 12 EUR
V primeru manjše skupine 40-44 oseb 6 EUR

Doplačila po želji
Odstopnina (izleti) 5 EUR

Popusti

Cena (najmanj 45 udeležencev) vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu vse cestnine, mostnine, vstopne takse in parkirnine, vstopnino v dvorec Schönbrunn / Imperial Tour, vstopnino v Cesarske grobnice, vse zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

CENA ne vključuje:

– lastne potrošnje,

– pijače,

– prehrane izven omenjenega v programu.

Doplačila po želji na kraju:

– Terasa pri Glorietti: skupinska vstopnica: 4,50 EURVIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

Splošni pogoji poslovanja Agencije Oskar so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

Pošlji povpraševanje

Nikoli ne spreglejte naših TOP ponudb!

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.

Vpišite e-mail naslov. Vnesite pravilen e-mail naslov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku

Dnevno vas bomo obveščali o najcenejših aranžmajih.